Όσο διαρκεί το PSI, η κυβέρνηση δεν μπορεί να πει τίποτα για το ζήτημα των ιδιωτών ομολογιούχων. Αυτή ήταν η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού  Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη, σε τρεις σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις - της Ντόρας Μπακογιάννη, του Βασίλη Κεγκέρογλου και του Δημήτρη Παπαδημούλη.

«Αν σήμερα η Ελλάδα κατάφερε να οργανώσει με επιτυχία την μεγαλύτερη απομείωση χρέους, αυτό το κατάφερε επειδή είχε στήριξη απ' τους θεσμικούς πιστωτές και θεσμούς. Αλλιώς, δεν θα υπήρχε η συμμετοχή που καταγράφηκε στο PSI ούτε η κατάληξη που γνωρίζουμε» ανέφερε ο Φ. Σαχινίδης.

«Γι' αυτό και κρίνω πως πρέπει να αποφεύγονται τοποθετήσεις που αποσκοπούν στην αποκόμιση πρόσκαιρων εντυπώσεων, όπως επίσης και εκτιμήσεις για το ποιοι μίλησαν στο Eurogroup και ποιοι όχι. Δεν είναι οι κατάλληλες στιγμές. Πρόκειται για λάθος ενέργεια, που γίνεται προεκλογικά, για λόγους εντυπωσιασμού και όχι ουσίας».

«Η διαδικασία του PSI είναι σε εξέλιξη. Η κυβέρνηση, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανταλλαγής στις 23 Μαρτίου, δεν μπορεί να πει τίποτα. Όποιες πρωτοβουλίες παίρνουμε, είναι στο όνομα των καταθετών. Δεν υπηρετούμε τους τραπεζίτες, αλλά ένα υγειές τραπεζικό σύστημα» συμπλήρωσε, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.