Μπορεί να έχει φύγει ένα βάρος από την πλάτη της Ελλάδας, όμως για να ανακάμψει η οικονομία της, πρέπει η χώρα να παραμείνει πιστή στην εκτέλεση του προγράμματός της, σύμφωνα με τον Τσαρλς Νταλάρα, διευθύνοντα σύμβουλο του IIF. 

Μιλώντας στο CNBC, δήλωσε: «Δώσαμε στην Ελλάδα μια τεράστια ανάσα και ταυτόχρονα την ευκαιρία να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται».


 


Ακόμη, ο κ. Νταλάρα προειδοποίησε πως ενδεχομένως είναι νωρίς να υποθέσουμε ότι η κρίση έχει τελειώσει και τόνισε ότι « το πρόβλημα ανάπτυξης στην Ευρώπη δεν έχει ακόμα αντιμετωπιστεί από τους ηγέτες των χωρών».

 

 

Με την  παροχή ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την μείωση επιτοκίων,  η κατάσταση βελτιώνεται σταδιακά αλλά υπογράμμισε ότι, αυτό που τον ανησυχεί είναι η έλλειψη μιας συνολικής «συνταγής» για την ανάπτυξη.


 


Επιπλέον, συμβούλευσε τους ευρωπαίους ηγέτες να εστιάσουν στη μακροπρόθεσμη δημοσιονομική πειθαρχία και όχι μόνο στην βραχυπρόθεσμη.
Ο Νταλάρα παραδέχτηκε μάλιστα ότι αποτελεί τεράστια πρόκληση η εξισορρόπηση μεταξύ λιτότητας και ανάπτυξης. Ωστόσο, επισήμανε ότι, αυτή την στιγμή στο επίκεντρο όλων είναι η λιτότητα.
Τέλος σημείωσε ότι, «οι ρυθμιστικές αρχές πρέπει να βρουν μια χρυσή τομή, διαφορετικά είναι εξαιρετικά δύσκολο να επανέλθει η ανάπτυξη».

 Με πληροφορίες από capital.gr