Οι προσπάθειες για την εισαγωγή ενός φόρου επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών  θα πρέπει να επικεντρωθούν στο να πειστούν να συμμετάσχουν και τα 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΕ.
Ο Algirdas Semeta, ο κορυφαίος αξιωματούχος της ΕΕ για την φορολογική πολιτική, δήλωσε πως εκτιμά ότι η ΕΕ κινείται στην κατεύθυνση του πολιτικού συμβιβασμού προκειμένου να επιτύχει σύγκλιση μεταξύ των 27 κρατών-μελών και απορρίπτει τις φωνές που καλούν τις πρόθυμες χώρες να προχωρήσουν στο σχέδιο χωρίς τους αντιφωνούντες.
«Μερικοί ήδη ρωτούν αν θα πρέπει να προχωρήσουμε σε εναλλακτικές διόδους για να επέλθει συμφωνία, προχωρώντας ακόμη και χωρίς τη συγκατάθεση και των 27. Εγώ λέω ότι ο καιρός δεν είναι κατάλληλος για μια τέτοια κίνηση», δήλωσε μιλώντας σε εκπροσώπους και των 27 κρατών-μελών της ΕΕ στην Κοπεγχάγη.
«Συνεχίζω να πιστεύω ότι ο φόρος πρέπει να επιβληθεί και στις 27 χώρες, διότι έτσι είναι ο καλύτερος τρόπος για να πετύχουμε τους στόχους, διασφαλίζοντας ότι κάθε Ευρωπαίος πολίτης μπορεί να επωφεληθεί από το φόρο», δήλωσε.
 Με πληροφορίες από Dow Jones Newswires / capital.gr