Κατώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών διαμορφώθηκε ο δείκτης εμπιστοσύνης των κατασκευαστών το Μάρτιο στις ΗΠΑ έχοντας κινηθεί ανοδικά για πέντε διαδοχικούς μήνες όπως έδειξαν τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η National Association of Home Builders.

Ειδικότερα, ο δείκτης διατηρήθηκε στις 28 μονάδες, αμετάβλητος από το Φεβρουάριο. Σημειώνεται ότι τα στοιχεία του προηγούμενα μήνα αναθεωρήθηκαν καθοδικά από τις 29 μονάδες που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Τα αποτελέσματα ωστόσο δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις με τους αναλυτές να τοποθετούν τον δείκτη στις 30 μονάδες σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Μέτρηση πάνω από τις 50 μονάδες υποδεικνύει ότι οι περισσότεροι κατασκευαστές θεωρούν ότι οι συνθήκες στην αγορά είναι καλύτερες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δείκτης δεν έχει βρεθεί σε ανοδικό έδαφος από τον Απρίλιο του 2006.

"Η εμπιστοσύνη είναι δύο φορές πιο ισχυρή απ’ ό,τι ήταν πριν από έξι μήνες", σχολίασε ο David Crowe, επικεφαλής οικονομολόγος της NAHB. "Ωστόσο, αρκετά από τα μέλη μας συνεχίζουν να βλέπουν εμπόδια στο δρόμο προς την ανάκαμψη".


Πηγή: capital.gr