Μετά το το PSI, είχαμε ενδείξεις σταθεροποίησης και αλλαγής στην οικονομία, δήλωσε η υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου  σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλόφωνη βελγική οικονομική εφημερίδα «L’ Echo».
Στο δημοσίευμα με τίτλο «η γραφειοκρατία είναι ο καρκίνος της χώρας μας» η υπουργός αναφέρεται στην ολοκλήρωση του προγράμματος «κουρέματος» του ελληνικού χρέους τονίζοντας ότι «είχαμε ενδείξεις σταθεροποίησης και αλλαγής στην οικονομία. Καιρός ήταν, γιατί οι Έλληνες έχουν χάσει το ηθικό τους».

Σύμφωνα με την ίδια στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η συμφωνία προβλέπει χρηματοδότηση ύψους 1 δισ. ευρώ σε διάστημα δυο ετών, με την εγγύηση 500 εκατ. ευρώ από την Ελλάδα.

Αναφορικά με το πρόβλημα της γραφειοκρατίας, η υπουργός  σε μελέτη που διεξήχθη την τελευταία διετία και η οποία έδειξε πως υπάρχουν τουλάχιστον 80 συγκεκριμένα εμπόδια που συναντούν οι επενδυτές.

Αναφέρεται ακόμη στην πρόταση νόμου που κατέθεσε στο ελληνικό κοινοβούλιο για την εξάλειψη των περιορισμών. «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μας στηρίζει πλήρως σε αυτή την κατεύθυνση και το PSI μας βοήθησε πολύ γιατί μας πίεσε να προχωρήσουμε σε βελτίωση του συστήματος. Ήδη, διαπιστώνουμε κάποια πρόοδο. Πρώτα, χρειάζονταν τουλάχιστον δυο μήνες για την ίδρυση εταιρείας. Τώρα, χρειάζονται μόλις δυο μέρες», υπογραμμίζει.