Με τιμή 21,5 σεντς το ευρώ θα υπολογιστεί η πληρωμή των CDS, αναφέρει σε ανακοίνωση της η ISDA ενώ όπως ανέφερε ο κ. Ευαγ. Βενιζέλος στο χθεσινό τελευταίο υπουργικό συμβούλιο στο οποίο συμμετείχε, αντηλλάγησαν σε φυσική μορφή ομόλογα μόλις 291 εκατ. ευρώ.

Έτσι σε καθαρή αξία κατεβλήθησαν, τελικώς, μόλις 2,5 δισ. ευρώ, τα οποία ήταν το αποτέλεσμα της δημοπρασίας που έγινε μεταξύ των κατόχων ασφαλίστρων κινδύνου.
Η δημοπρασία δεν επηρέασε σε τίποτα, σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, την πορεία της ελληνικής οικονομίας και του PSI για το οποίο εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα ολοκληρωθεί απολύτως ομαλά και στο σκέλος των ομολόγων ξένου δικαίου και των εγγυήσεων του Δημοσίου για δάνεια προς ΟΣΕ, ΟΑΣΑ, ΕΑΣ.

Σημειώνεται ότι στην αρχή της δημοπρασίας είχε καθοριστεί η προκαταρκτική τιμή των ελληνικών ομολόγων στα 21,75 σεντς στο ευρώ.

Στη δεύτερη φάση της δημοπρασίας καθορίστηκε η τελική τιμή (21,5 σεντς στο ευρώ) που αντιπροσωπεύει το ποσό των χρημάτων που θα ανακτήσουν οι ομολογιούχοι από τις επενδύσεις σε ελληνικά ομόλογα (recovery rate). Το υπόλοιπο (78,5) θα αποζημιωθούν οι επενδυτές από τα ασφάλιστρα κινδύνου.

Οι συμμετέχοντες στη δημοπρασία είναι οι εξής: Bank of America, Barclays, BNP Paribas, Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, JP Morgan, Morgan Stanley, Nomura, Societe Generale, Royal Bank of Scotland και UBS.

Πηγή: Euro2day