Στην υπογραφή των συμβολαίων για την κατασκευή του τέταρτου τμήματος του αυτοκινητόδρομου «Στρούμα» που συνδέει την πόλη Σαντάνσκι με το μεθοριακό σταθμό Κούλατα στα σύνορα με την Ελλάδα και για την εποπτεία των κατασκευαστικών εργασιών προχώρησαν οι εταιρείες Ακτωρ και Putinvest Engineering, αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τις βουλγαρικές αρχές η  τελετή έναρξης των κατασκευαστικών εργασιών για το τέταρτο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου, συνολικού μήκους 15 χιλιομέτρων, θα γίνει στις 5 Απριλίου στο Σαντάνσκι, ενώ οι εργασίες του δεύτερου και του τρίτου τμήματος του «Στρούμα», που κατασκευάζει, επίσης, η «Άκτωρ» αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι την 1η Ιουλίου 2012.

Σημειώνεται ότι ηΗ κατασκευή των τμημάτων 1, 2 και 4 του αυτοκινητοδρόμου χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μεταφορών της τρέχουσας Προγραμματικής Περιόδου.

Ο σχεδιασμός και η προετοιμασία των απαραίτητων διαδικασιών για το τρίτο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, όμως, οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν την επόμενη Προγραμματική Περίοδο.