Την απόφαση να συνδράμει με κάθε μέσο στην διευκόλυνση της ζωής των καταναλωτών ανακοίνωσε ο όμιλος Carrefour Μαρινόπουλος, με αφορμή την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και την αγωνία που βιώνουν οι Έλληνες στην καθημερινότητά τους, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.  Συνεχίζοντας την παράδοση του τελευταίο χρόνου, που περιλαμβάνει συνεχείς μειώσεις τιμών σε εβδομαδιαία βάση, η Carrefour Μαρινόπουλος υποδέχεται την άνοιξη με το σύνθημα «Κάτω οι τιμές», το οποίο σηματοδοτεί μια επαναστατική έκπτωση σε 500 βασικά είδη μέχρι τις 4 Απριλίου, αναφέρεται σχετικά. 
Η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι το επιχειρηματικό της πλάνο και οι δραστηριότητές της θα βασιστούν εφεξής στην ανταπόδοση προς την κοινωνία με μεγάλες προσφορές και βοήθεια προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. 
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Όμιλος έχει ήδη επικοινωνήσει το τελευταίο τρίμηνο μεγάλες εκπτώσεις σε βασικά είδη δείχνοντας την πρόθεσή του να ελαφρύνει σημαντικά το καλάθι της Ελληνίδας νοικοκυράς. Συγχρόνως, την προηγούμενη εβδομάδα η Carrefour Μαρινόπουλος προχώρησε στην παροχή μιας σημαντικής προσφοράς της τάξεως του 10% σε όλα τα φρέσκα προϊόντα, η οποία απευθύνεται σε ανέργους, ηλικιωμένους και πολύτεκνους.Αντανάκλαση της επιθετικής αυτής εμπορικής πολιτικής αποτελεί ο αμείωτος ρυθμός έναρξης νέων προσφορών προς όφελος των καταναλωτών, που ακολουθεί η Carrefour Μαρινόπουλος. Οι μειώσεις τιμών που έχει ανακοινώσει η εταιρεία τους τελευταίους μήνες περιλαμβάνουν την προσφορά βασικών προϊόντων στη μισή τιμή, 80% για την αγορά ίδιου προϊόντος ή 1+1 δώρο σε επιλεγμένα είδη.
«Η συγκυρία απαιτεί να λειτουργήσουμε με αίσθημα προσφοράς όπως περιμένει η κοινωνία από το μεγαλύτερο λιανεμπορικό Όμιλο της χώρας. Έχουμε τις υποδομές, το εκτόπισμα και το υπόβαθρο να πρωταγωνιστούμε σε τέτοιες δράσεις» επισημαίνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Carrefour Μαρινόπουλος κ. Jerome Loubere.