Το μπαλάκι… στην επόμενη κυβέρνηση σχετικά με το εφάπαξ έριξε σήμερα το πρωί ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.
«Έχουμε αναλάβει την υποχρέωση, μέχρι τέλος Μαρτίου ή αρχές Απριλίου, να έχουμε ολοκληρώσει τις μελέτες για τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι όποιες αποφάσεις για το εφάπαξ θα ληφθούν από την επόμενη κυβέρνηση» είπε.  

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει  στο ταμείο Πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο, το τελευταίο διάστημα, έχει επιβαρυνθεί σημαντικά με τις συνταξιοδοτήσεις και με βάση τις προβλέψεις η καθυστέρηση για την καταβολή του εφάπαξ, είναι περίπου δύο χρόνια.

Ο κ. Κουτρουμάνης επανέλαβε ότι γίνονται συζητήσεις με τις τράπεζες για προαιρετικό συμψηφισμό δανείων με την καταβολή του εφάπαξ και επισήμανε ότι, εφόσον υπάρχει αντιστοιχία εισφορών δεν κινδυνεύουν τα εφάπαξ. «Εφάπαξ της τάξης των 140-150 χιλάδων ευρών προφανώς δεν αντιστοιχούν στις ασφαλιστικές εισφορές» υπογράμμισε.

Σε ερώτηση για τα «μαϊμού» επιδόματα αναπηρίας, ανέφερε πως όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της απογραφής η κατάσταση θα είναι χειρότερη από αυτή που ζούμε σήμερα, επισήμανε ότι οι πρακτικές αυτές κόστισαν πάρα πολλά χρήματα στα ταμεία και τόνισε ότι από τον επανέλεγχο των επιδομάτων συντάξεων και παροχών θα εξοικονομηθούν συνολικά 4,5 δισ. ευρώ.


Σχετικό θέμα: Κούρεμα στο εφάπαξ επτά Ταμείων