Η συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ στον γεωργικό τομέα εξετάστηκε κατά την επίσκεψη της υπουργού Αγροτικής Οικονομίας του Ισραήλ Ορίτ Νοκέντ, συνοδευόμενη από τον πρεσβευτή του Ισραήλ Αριε Mεκέλ, στην Κόρινθο ανταποκρινόμενη σε πρόσκληση του Επιμελητήριου Κορινθίας.

Σκοπός της επίσκεψης και των επαφών της Ισραηλινής αξιωματούχου με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου είναι η αξιοποίηση της τεχνογνωσίας που έχει το Ισραήλ στον τομέα της γεωργικής παραγωγής.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Βασίλης Νανόπουλος με δηλώσεις του ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι επιδιώκεται και «συνεργασία ισραηλινών και ελληνικών επιχειρήσεων ώστε από κοινού να παράξουμε δυναμικά προϊόντα, να πετύχουμε αναδιάρθρωση της γεωργικής παραγωγής και να πουλήσουμε τα προϊόντα αυτά διακινώντας τα σωστά σε ευρωπαϊκές και άλλες χώρες εκεί που έχουν προβάδισμα οι ισραηλινές επιχειρήσεις και το χρειαζόμαστε κι εμείς».

Ο κ. Νανόπουλος ανέφερε ότι θα επιδιωχθεί συνεργασία και στον τομέα της εμπορίας και διακίνησης των αγροτικών προϊόντων.

Σημειώνεται, ότι τον προσεχή Μάιο το Επιμελητήριο Κορινθίας ετοιμάζει επιχειρηματική αποστολή στο Ισραήλ με επιχειρηματίες της περιοχής.