Λίγο πριν από τις εθνικές εκλογές αναμένεται να προκηρυχθούν οι δύο διαγωνισμοί για την πώληση μεριδίων στον ΟΠΑΠ και τα Ελληνικά Πετρέλαια όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στο Reuters ο Κώστας Μητρόπουλος, Διευθύνων Δύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο ο διαγωνισμός για την πώληση του μεριδίου του ΟΠΑΠ θα ξεκινήσει πριν από τις εθνικές εκλογές, που αναμένεται να γίνουν μέχρι τις αρχές Μαΐου, και θα ολοκληρωθεί φέτος.

«Το επόμενο μεγάλο γεγονός είναι οι εκλογές. Εάν αυτές πάνε καλά, με την έννοια του να υπάρχει κυβέρνηση και να υπάρχει κατεύθυνση...νομίζω ότι μπαίνουμε σε μια περίοδο όπου ο προσλαμβανόμενος κίνδυνος της χώρας για τους επενδυτές θα είναι σε επίπεδα που θα μπορούν να επενδύσουν», είπε ο κ. Μητρόπουλος και πρόσθεσε ότι αυτό σημαίνει «να “πέσουν” μετρητά στη χώρα».

Ο κ. Μητρόπουλος επισήμανε ότι το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι πάρα πολύ ισχυρό. «Τους ενδιαφέρουν τα περιουσιακά στοιχεία μας», είπε, συμπληρώνοντας ότι η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το 35,5% των ΕΛΠΕ θα γίνει το Μάιο. Αυτή τη στιγμή το ποσοστό αποτιμάται στα 580 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα αναφερόμενος στις δύο κρατικές εταιρείες ύδρευσης ανακοίνωσε ότι ο διαγωνισμός μετατίθεται από το δεύτερο τρίμηνο στο δεύτερο εξάμηνο του έτους εξαιτίας τεχνικών ζητημάτων.