«Η χρηματοδότηση των ΜΜΕ είναι καίριας σημασίας για την επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας» τόνισε ο Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ Πλούταρχος Σακελλάρης κατά την υπογραφή του Ταμείου Εγγυήσεων για τη δανειοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η συμφωνία υπεγράφη στο υπουργείο Οικονομικών. Από πλευράς της Ελληνικής Δημοκρατίας υπέγραψε η Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Άννα Διαμαντοπούλου, και από πλευράς της ΕΤΕπ ο Αντιπρόεδρος κ. Πλούταρχος Σακελλάρης παρουσία του Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Γιοχάνες Χαν.

Το Ταμείο είναι κοινή πρωτοβουλία της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΤΕπ. Το Ταμείο ιδρύθηκε με κεφάλαιο 500 εκατ. ευρώ, προερχόμενο από κονδύλια των διαρθρωτικών ταμείων για την Ελλάδα τα οποία δεν έχουν απορροφηθεί. Θα παρέχει εγγυήσεις για δάνεια της ΕΤΕπ προς ΜΜΕ μέχρι συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ, που θα χορηγούνται μέσω συνεργαζόμενων με την ΕΤΕπ τραπεζών.


Σε δηλώσεις του ο Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ Γιοχάνες Χαν, αναφέρθηκε στις επερχόμενες εκλογές εκφράζοντας έμμεσα την ανησυχία των Βρυξελλών για τις εκλογές στη χώρα μας.  
 

«Γνωρίζω πολύ καλά ότι έρχονται εκλογές, δεν θέλω να σχολιάσω την εκλογική διαδικασία που έχει ήδη αρχίσει, εναπόκειται στους Έλληνες πολίτες να λάβουν τις δημοκρατικές τους αποφάσεις, ωστόσο καλώ τους πάντες να μη σταματήσει στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας η δουλειά που έχουμε αρχίσει για τη βελτίωση της απορρόφησης των ευρωπαϊκών ταμείων. Η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια να χάσει χρόνο» δήλωσε ο κ. Χαν.


Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ κ. Πλούταρχος Σακελλάρης δήλωσε: «Πρόκειται για ένα καινοτόμο χρηματοδοτικό εργαλείο, που θα στηρίξει τη δραστηριότητα των ΜΜΕ στην Ελλάδα. Η χρηματοδότηση των ΜΜΕ είναι καίριας σημασίας για την επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Επιπλέον, αυτό το καινοτόμο εργαλείο, μέσω του πολλαπλασιαστικού του αποτελέσματος, θα συμβάλει στην αποδοτικότερη χρήση των κονδυλίων της ΕΕ που έχουν διατεθεί για την Ελλάδα. Βασιζόμαστε στην αγαστή συνεργασία μας με τις ελληνικές αρχές και ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η ΕΤΕπ θα μεριμνήσει ώστε τα ποικίλα χρηματοδοτικά προϊόντα και η τεχνογνωσία της να είναι έτοιμα προς χρήση προς όφελος της Ελλάδας κατά τα προσεχή έτη».

Σχετικό θέμα: Ρευστό 1 δισ. για ΜμΕ από το Ταμείο Εγγυήσεων