Πλαίσιο: Στα 6,4 εκατ. τα καθαρά κέρδη το 2011

Πλαίσιο: Στα 6,4 εκατ. τα καθαρά κέρδη το 2011

Στα 6,4 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη το 2011 για την Πλαίσιο Computers ενώ οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 312,3 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 12,8%. 
 

Η σημαντική αύξηση της κερδοφορίας ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της χρήσης 2011. Οι παράγοντες που οδήγησαν σε αυτή την επιτυχία ήταν: 

• Η ενίσχυση των brands Turbo–X, Q Connect, Sentio και @work. Με τα παραπάνω brands επιτυγχάνεται η εξάλειψη των ενδιαμέσων και άρα πολύ ανταγωνιστικές τιμές σε συνδυασμό με κερδοφορία που επιτρέπει την ανάπτυξη. 

• Το γεγονός ότι η Πλαίσιο Computers αποτελεί στρατηγική επιλογή των προμηθευτών: 


Επιπλέον, ο Όμιλος συνεχίζει να αυξάνει το μερίδιο αγοράς του, αφού οι πωλήσεις του μειώθηκαν μόλις 12,8%. 


Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι, πέραν από τη βελτίωση της κερδοφορίας, ο Όμιλος Πλαίσιο πέτυχε και σημαντική βελτίωση της ρευστότητας του, μετά από σημαντική μείωση των απαιτήσεων και περαιτέρω μείωση των αποθεμάτων.


Με ταμειακά διαθέσιμα 35.146 χιλ. €, 
χαμηλό δανεισμό (21.898 χιλ. €) και θωρακισμένες απαιτήσεις, λόγω και των αυξημένων προβλέψεων, ο Όμιλος Πλαίσιο έχει υγιήχρηματοοικονομική διάρθρωση, η οποία του εξασφαλίζει ευελιξία στο παρόν δυσχερές οικονομικό περιβάλλον. 


Η Διοίκηση της Εταιρείας αποφάσισε να προτείνει στη Γενική Συνέλευση μέρισμα για διανομή στους μετόχους της τάξης των 0,08 € ανά μετοχή από τα κέρδη του 2011 (μικτό ποσό).

 

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο