Εγκαταλείπει την αρνητική της στάση έναντι του δολαρίου η Pacific Investment Management Co., προβλέποντας πλέον πως το νόμισμα των ΗΠΑ θα ενισχυθεί βραχυπρόθεσμα. 

Σε συνέντευξή του στο Dow Jones Newswires, ο επικεφαλής διαχείρισης παγκόσμιων χαρτοφυλακίων ομολόγων της Pimco, Scott Mather, σημείωσε πως η εταιρεία του αγοράζει δολάρια πουλώντας κυρίως ευρώ, λίρες και δολάρια Αυστραλίας. 

Παρά την πρόσφατη τη σταθερότητα του ευρώ, ο Mather εμμένει στην άποψη που εξέφρασε το Δεκέμβριο πως το ευρωπαϊκό νόμισμα θα υποχωρήσει κάτω από τη ζώνη των 1,15 – 1,2 δολ. κάποια στιγμή εντός του έτους χωρίς να αποκλείει και πτώση του έως το 1 δολ. 

Ο Mather προβλέπει επίσης πτώση της λίρας 5% έως 10% έναντι του δολαρίου ενώ εκτιμά πως το δολάριο Αυστραλίας θα υποχωρήσει έως τα 0,9 δολ. μέχρι το τέλος του έτους. 

Το στέλεχος της Pimco σημειώνει πως μακροπρόθεσμα το δολάριο θα παρουσιάσει αδυναμία λόγω των δημοσιονομικών προβλημάτων και του υψηλού χρέους των ΗΠΑ, προσθέτοντας ωστόσο πως το νόμισμα μπορεί να επωφεληθεί από οποιαδήποτε τάση αποφυγής κινδύνου καθώς προβλέπει υποχώρηση των προσδοκιών για το ρυθμό ανάπτυξης των αναδυόμενων οικονομιών. 

«Μειώσαμε την έκθεσή μας στην αναδυόμενη αγορά,» σημείωσε ο Mather. «Το δολάριο θα πρέπει να αποδώσει καλύτερα βραχυπρόθεσμα καθώς η ανάπτυξη των ΗΠΑ είναι καλύτερη από αυτή της Ευρωζώνης, της Βρετανίας και πολλών άλλων χωρών.» 

Σύμφωνα με τον Mather η λίρα και το δολάριο Αυστραλίας είναι ηττημένοι έναντι του δολαρίου καθώς οι κεντρικές τράπεζες των δύο χωρών θα γίνουν πιθανότατα περισσότερο επιθετικές από την Federal Reserve είτε μειώνοντας τα επιτόκια είτε εφαρμόζοντας μέτρα περισσότερης ποσοτικής χαλάρωσης για την ενίσχυση των οικονομιών τους.Με πληροφορίες από capital.gr