ΥΠΟΙΚ: Διευκρινίσεις για τις αμοιβές των συμβούλων

ΥΠΟΙΚ: Διευκρινίσεις για τις αμοιβές των συμβούλων
Ανακριβές χαρακτηρίζει το υπουργείο Οικονομικών δημοσίευμα του Τύπου αναφορικά με τις αμοιβές του χρηματοοικονομικού και νομικού συμβούλου του ελληνικού δημοσίου με τίτλο «Στα 74 εκατ. ευρώ η αμοιβή των Lazard και Hamilton». Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ,  το υπουργείο αναφέρει ότι οι αμοιβές του χρηματοοικονομικού και νομικού συμβούλου του ελληνικού δημοσίου ορίζονται από την ΥΑ 2/71421/0023 (ΦΕΚ Β’2454 /2/11/11) που επικυρώνεται με ΠΝΠ (ΦΕΚ Α 268/31/12/11, άρθρο 3).

Συγκεκριμένα, αναφέρει, η αμοιβή του χρηματοοικονομικού συμβούλου Lazard ορίζεται ως ποσοστό 0,015% επί της ονομαστικής αξίας των ομολόγων που θα ανταλλαγούν, με ανώτατο ποσό τα 25 εκατ. ευρώ ενώ η αμοιβή του νομικού συμβούλου Gottlieb Stean & Hamilton έχει μέχρι σήμερα ανέλθει στα 6.519.130,85 ευρώ.

«Τα δε 4 εκατ. ευρώ τα οποία αναφέρει το δημοσίευμα ως πρόσθετη αμοιβή δεν αφορά τις παραπάνω εταιρείες αλλά τους αντιπροσώπους ολοκλήρωσης συναλλαγής (closing agents) της συμφωνίας ανταλλαγής ομολόγων, όπως ορίζεται με το άρθρο 2 παρ. 3 του Νόμου, με τον οποίο εγκρίθηκε από τη Βουλή η Νέα Δανειακή Σύμβαση. Επομένως, το σύνολο των 74 εκατ. στο οποίο αναφέρεται το δημοσίευμα είναι απολύτως ανακριβές» αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο