Δύο νέα προγράμματα ασφάλισης σκαφών αναψυχής “Yacht Secure” και “Yacht Exclusive” λανσάρει στην αγορά η International Life, στοχεύοντας στην ενίσχυση της θέσης της στον συγκεκριμένο κλάδο.
Ειδικότερα:
•    Το “Yacht Secure” περιλαμβάνει την υποχρεωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης έναντι τρίτων (Ν.2743/99) κατά την διάρκεια της μετακίνησης και κυκλοφορίας στη θάλασσα, για το τρίπτυχο Απώλεια Ζωής και Σωματικές βλάβες (€300.000), Υλικές Ζημιές (€150.000) και Θαλάσσια Ρύπανση (€90.000). Το πρόγραμμα καλύπτει την πλειοψηφία των ιδιωτικών ή επαγγελματικών σκαφών αναψυχής, όπως μηχανοκίνητα, ιστιοπλοϊκά, ενοικιαζόμενα με πλήρωμα, jet ski, επαγγελματικά ημερόπλοια, μη μηχανοκίνητα, σωστικά, ενοικιαζόμενα με πλήρωμα κλπ.
•    Το “Yacht Exclusive” αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών κι απευθύνεται στους ιδιοκτήτες μηχανοκίνητων και ιστιοπλοϊκών ιδιωτικής χρήσης σκαφών (εκτός Jet Ski). Το πρόγραμμα προσφέρει ασφάλιση Αστικής Ευθύνης, αλλά και προστασία για το σκάφος από ένα πλούσιο εύρος απρόβλεπτων κινδύνων που μπορούν να συμβούν τόσο μέσα στην θάλασσα όσο και έξω από αυτή. Συγκεκριμένα προβλέπεται ασφαλιστική κάλυψη ιδίων ζημιών του σκάφους που μπορούν να προκληθούν από Καιρικά Φαινόμενα (κακοκαιρία, κεραυνός κλπ), Προσάραξη, Βύθιση, Ημιβύθιση, Πρόσκρουση – Σύγκρουση, Ζημιές από φορτοεκφόρτωση εφοδίων, Αμέλεια του πληρώματος, καθώς και επιπλέον κάλυψη για ολική κλοπή, μερική κλοπή, κακόβουλες πράξεις, πειρατεία, φωτιά, ηφαιστειακή έκρηξη, σεισμός κι έκρηξη
Και τα 2 προγράμματα παρέχουν τη δυνατότητα επέκτασης της ασφαλιστικής κάλυψης με την προσθήκη προαιρετικών καλύψεων, διαμορφώνοντάς τα σε ευέλικτες επιλογές.