Αυξημένη κατά 12,73% πρόκειται να είναι η τιμή του φυσικού αερίου στη Βουλγαρία από την 1η Απριλίου 2012, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων της χώρας Ανγκελ Σεμερτζίεφ.
Ο κ. Σεμερτζίεφ με αφορμή τη σχετική έκθεση για την τιμή του φυσικού αερίου που τέθηκε προς έγκριση από την αρμόδια αρχή, έκρινε την παραπάνω αύξηση ως αναγκαία καθώς όπως διευκρίνισε « σε περίπτωση που η αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου είναι μικρότερη από 12,73%, τότε η κρατική εταιρεία φυσικού αερίου Bulgargaz  θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία».

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Sofia News Agency» η αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου θα επιφέρει άνοδο της τιμής θέρμανσης από 4% έως και 13% σε όλη τη χώρα, ενώ στην πρωτεύουσα, Σόφια, η τιμή θέρμανσης εκτιμάται πως θα σημειώσει αύξηση 9%.

Ωστόσο, ο κ. Σεμερτζίεφ πρόσθεσε πως η αύξηση στην τιμή του φυσικού αερίου κατά 12,73% είναι χαμηλότερη απ’ αυτήν που ζήτησε η εταιρεία Bulgargaz (25%).

«Πιστεύουμε πως η Bulgargaz θα καταφέρει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της και να ανταποκριθεί στην κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών. Θα παράσχουμε τις απαραίτητες ποσότητες φυσικού αερίου σε όλους τους καταναλωτές, υπό τις καλύτερες συνθήκες», ανέφερε ο κ. Σεμερτζίεφ.