Λιγότερα αγαθά απ’ ότι ανέμεναν πούλησαν τον Φεβρουάριο οι εταιρείες λιανικής στη Βρετανία. Αλλά, και οι πωλήσεις του Ιανουαρίου ήταν ασθενέστερες απ’ ότι είχε ανακοινωθεί, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία, οι πωλήσεις λιανικής υποχώρησαν κατά 0,8% σε σχέση με τον Ιανουάριο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Μάιο του 2011 και ήταν 1% χαμηλότερα απ’ ότι τον Φεβρουάριο του 2011.

Η άνοδος των πωλήσεων τον Ιανουάριο αναθεωρήθηκε πτωτικά στο 0,3% σε μηνιαία βάση και 1,4% σε ετήσια.


Οι πωλήσεις του Ιανουαρίου αναθεωρήθηκαν πτωτικά από την αύξηση 0,9% σε μηνιαία βάση και 2% σε ετήσια βάση, μετά από τα τελευταία στοιχεία από τα μικρά καταστήματα που αποδείχθηκαν χαμηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Τα στοιχεία εμφάνισαν ακόμη ότι ο πληθωρισμός για τις τιμές των καταστημάτων σημείωσε άνοδο στο 2,4% το Φεβρουάριο από το 2,2% τον Ιανουάριο, εξαιτίας των καταστημάτων τροφίμων, ιδιαίτερα των αλκοολούχων ποτών. Η άνοδος αυτή δεν αποτελεί καλά νέα για τους Βρετανούς, οι οποίοι έχουν δει τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται εξαιτίας του συνδυασμού του υψηλού πληθωρισμού και του «παγώματος» των μισθών. 

Η άνοδος της ανεργίας, το υψηλό επίπεδο χρέους των νοικοκυριών και τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης, υποδηλώνουν ακόμη ότι πολλές εταιρείες λιανικής θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν δύσκολες συνθήκες για αρκετό καιρό.Με πληροφορίες από Dow Jones Newswires / capital.gr