Σε «εξαιρετικά θερμό κλίμα» πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με την υπουργό Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου η συνάντηση με τους Γερμανούς συναδέλφους της στο γερμανικό Κοινοβούλιο.

Όπως τόνισε μετά την ομιλία της στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του γερμανικού Κοινοβουλίου, «ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα της ανάπτυξης. Έγινε, όμως, από όλους κατανοητό και συμφωνήθηκε ότι δεν αρκεί μόνο το πρόγραμμα λιτότητας, αλλά χρειάζεται και αναπτυξιακό πρόγραμμα».

Συμφωνήσαμε, ακόμη, πρόσθεσε με νόημα η υπουργός, «ότι είναι καλύτερα να συνομιλούμε μεταξύ μας παρά να μιλούμε ο ένας για τον άλλον».

Απαντώντας στην αγωνία του Βερολίνου για την επόμενη ημέρα των εκλογών η υπουργός τόνισε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και αυτό πιστεύω θα αποτυπωθεί στις εκλογές».

Για τις σχέσεις των δύο χωρών στο θέμα των επενδύσεων η κυρία Διαμαντοπούλου είπε ότι «είναι θετικές όταν βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αναλυτικά δεδομένα όλων των γερμανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα στο χώρο των επενδύσεων.»

Πηγή: in.gr