Κάθετη μείωση αμοιβών για τα στελέχη της Credit Suisse

Κάθετη μείωση αμοιβών για τα στελέχη της Credit Suisse

Η Credit Suisse μείωσε κάθετα τις αμοιβές των ανώτατων στελεχών της κατά την περσινή χρονιά εξαιτίας της κάθετης πρώτης στα κέρδη. 


Οι συνολικές αμοιβές των 13 στελεχών του Δ.Σ. της ελβετικής τράπεζας μειώθηκαν στα 70,3 εκατ. ελβετικά φράγκα έναντι 160,3 εκατ. φράγκα στα 16 μέλη που υπήρχαν το 2010. 


Η κάθετη μείωση καθρεφτίζει την πτώση των καθαρών κερδών του τραπεζικού ομίλου από τα 5,1 δισ. φράγκα το 2010 στα 1,95 δισ. φράγκα πέρσι. 


Οι αμοιβές εμπεριέχουν μια αναπάντεχη αλλαγή στην κατάταξη των πλεον καλοπληρωμένων στελεχών του ελβετικού οίκου. Ο κ. Robert Shafir επικεφαλής του τομέα asset management (ενός τομέα που κατά κανόνα επισκιαζόταν από το investment banking και το private banking) εξασφάλισε 8,5 εκατ. ελβετικά φράγκα το 2011. 


Δεν υπάρχουν συγκριτικά στοιχεία για τις προηγούμενες αμοιβές του, αλλά πάντως τα χρήματα που έλαβε ο Αμερικανός κ. Shafir, ήταν υψηλότερα από του αμερικανικής καταγωγής διευθύνοντος συμβούλου κ. Brady Dougan, που υπέστη μείωση αποδοχών 55% στα 5,8 δισ. φράγκα. 

 


Με πληροφορίες από euro2day.gr 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο