Νέο κάλεσμα Κουτρουμάνη στους εταίρους για τις συμβάσεις

Νέο κάλεσμα Κουτρουμάνη στους εταίρους για τις συμβάσεις
Να καταλήξουν σε συμφωνία για τις συμβάσεις κάλεσε εκ νέου ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης εργοδότες και εργαζόμενους, προκειμένου να μη δημιουργηθεί μία άναρχη κατάσταση στην αγορά εργασίας.
Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι με την εφαρμογή του νέου νόμου για τις συλλογικές συμβάσεις έγιναν 45 επιχειρησιακές και σε 3.500 επιχειρήσεις υπογράφηκαν ατομικές συμβάσεις, ενώ εκτίμησε ότι «εάν τα πράγματα δεν πάνε χειρότερα το επόμενο διάστημα» δεν θα χρειαστεί να υπάρξει περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων.

Αναφερόμενος στο θέμα του 13ου και 14ου μισθού είπε πως αυτό δεν είναι πλέον στο τραπέζι των συζητήσεων, ενώ για το εφάπαξ σημείωσε πως έχουν ήδη γίνει προχωρημένες συζητήσεις με τις τράπεζες για τον συμψηφισμό με τα δάνεια, όχι μόνο στεγαστικά, των δημοσίων υπαλλήλων.

Καταλήγοντας ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε, πως δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα με την καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ παρά το γεγονός ότι το ταμείο έχει μείωση εσόδων κατά 25% σε σχέση με το 2009, ενώ προέβλεψε νέα αύξηση της ανεργίας κατά μία ή δυο μονάδες το επόμενο διάστημα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο