Συμφωνεί ότι στην Ελλάδα χρειάζονται σοβαρές διαρθρωτικές αλλαγές ο Χορστ Ράιχενμπαχ, επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά επιπλέον εκφράζει την αμφιβολία του για εάν μπορεί η κατάσταση να συγκριθεί με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης σε γερμανική εφημερίδα, υπογράμμισε πως η γεωργία, η ενέργεια και ο τουρισμός προσφέρουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Σε άλλο σημείο, ο κ. Ράιχενμπαχ επισημαίνει ότι αυτό που πρέπει να βελτιωθεί είναι το σύστημα είσπραξης φόρων.

Ακόμη, πρόσθεσε, πως χρειάζεται περικοπή δαπανών στην υγεία, όπου όπως λέει «δεν μπορεί το 6% του ΑΕΠ της χώρας να δαπανάται για την υγεία και 1,1 δισ. ευρώ να πληρώνεται σε φάρμακα. Αυτό αφορά και την κατανάλωση, αλλά και τις τιμές. Στην Ελλάδα χρησιμοποιούνται σπανιότερα γενόσημα φάρμακα σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ωστόσο, ο κ. Ράιχενμπαχ, σχετικά με τα σκάνδαλα με τα παράνομα επιδόματα, τονίζει ότι η χώρα μας έχει σημειώσει πρόοδο το τελευταίο διάστημα, όσον αφορά στους ελέγχους.

Ο ίδιος δεν θέλησε να σχολιάσει την πρόταση του Προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ για ορισμό Επιτρόπου και περιορίστηκε να δηλώσει ότι «οι Έλληνες αντιδρούν με μεγάλη ευαισθησία σε όλες τις προτάσεις που θέτουν υπό αμφισβήτηση την κυριαρχία τους», ενώ όσον αφορά στο ενδεχόμενο αποστολής γερμανικών εφοριακών στην Ελλάδα διευκρίνισε ότι «δεν θα πρέπει να φαντάζεται κανείς ότι 160 εφοριακοί θα πάνε μονομιάς στην Αθήνα και θα ελέγχουν τους Έλληνες συναδέλφους τους».