Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που απαιτούνται για την τραπεζική ανακεφαλαιοποίηση και τα πορίσματα της έκθεσης της Blackrock βρέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη με τις διοικήσεις των μεγάλων εγχώριων τραπεζών, παρουσία του προέδρου της Τράπεζας της Ελλάδος Γ.Προβόπουλου.

Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη, και με τη συμμετοχή του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου, και των διοικήσεων των μεγαλύτερων εγχώριων τραπεζών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, επί τάπητος τέθηκε το θέμα των νομοθετικών πρωτοβουλιών που πρέπει να αναληφθούν από το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση. 

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν στη διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά- στο πλαίσιο και των νέων πρωτοβουλιών της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων-, καθώς και στα αποτελέσματα των ελέγχων της Black Rock στις ελληνικές τράπεζες.Με πληροφορίες από in.gr