Την πρόθεσή του να εισηγηθεί την απόσυρση της διάταξης βάσει της οποίας επιβαρύνονται φορολογικά όσοι έχουν ήδη τακτοποιήσει αυθαίρετους χώρους ανακοίνωσε πριν από λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου μιλώντας σε πρωινή εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού.
Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου αύριο κατά την κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Ανάπτυξης και Οικονομικών της Βουλής όπου θα συζητηθεί το σχετικό νομοσχέδιο θα προτείνει την απόσυρση της διάταξης για λόγους αξιοπιστίας του κράτους,όπως είπε,  καθώς είχε ανακοινωθεί ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο.

«Υπάρχει ένα σοβαρό θέμα και το κράτος εμφανίζεται ως αναξιόπιστο παρότι είναι σωστή η ρύθμιση», είπε ο κ. Οικονόμου.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω διάταξη προβλέπει ότι τα τετραγωνικά μέτρα που αφορούν στις σοφίτες, τα πατάρια και τα υπόγεια των κατοικιών των φορολογούμενων, που τακτοποιήθηκαν με το νόμο για τα αυθαίρετα, θα συνυπολογίζονται στα τεκμήρια διαβίωσης.


Επίσης, αναφερόμενος στη φορολογία ακινήτων είπε ότι, το σχέδιο είναι, αντί να υπάρχουν οι δεκάδες επιβαρύνσεις, να ενοποιηθούν σε δύο φόρους, ένας υπέρ του δήμου και ένας υπέρ του δημοσίου, εκτιμώντας ότι θα υπάρξει ελαφρά μείωση από τους δεκάδες φόρους, που επιβαρύνουν σήμερα τα ακίνητα.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι στο τέλος της χρονιάς τελειώνει και το «χαράτσι»  στη ΔΕΗ, ενώ σημείωσε ότι οι αντικειμενικές αξίες θα καταργηθούν με τον τρόπο που υπάρχει σήμερα.