Σε δύο εβδομάδες θα αρχίσει η κατασκευή τερματικού καυσίμων στην περιοχή Βασιλικού, κοντά στη Λεμεσό, όπως δήλωσε στο ΡΙΚ ο γενικός διεθυντής της VTTV Γιώργος Παπαναστασίου.
Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη επένδυση στον τομέα της ενέργειας από τις εταιρείες πετρελαιοειδών VTTV και της εργοληπτικής Ιωάννου και Παρασκευαΐδη. Η επένδυση, ύψους 220 εκατομμυρίων ευρώ, εκτιμάται ότι θα καταστήσει την Κύπρο ενεργειακό κέντρο διαμετακομιστικού εμπορίου. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου δύο χρόνια.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαναστασίου θα φιλοξενούνται πλοία μέχρι και 160 χιλιάδων τόνων. Τα εισοδήματα σε λιμενικούς δασμούς θα ανέρχονται στα 18 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, ενώ το κράτος θα έχει επιπρόσθετα εισοδήματα από τη φορολογία των εταιρειών, οι οποίες θα εμπορεύονται τα προϊόντα τους μέσα από το συγκεκριμένο τερματικό.

Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Ιωάννου και Παρασκευαΐδης, Ευθύβουλος Ιακωβίδης, δήλωσε ότι θα εργοδοτηθούν σε πρώτο στάδιο 500 με 600 άτομα, κατά προτεραιότητα Κύπριοι.