Την ικανοποίηση του εμπορικού κόσμου εκφράζει, με δήλωσή του, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Β. Κορκίδης για τη διάταξη που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους ασφαλισμένους του OAEE να ζητήσουν την υπαγωγή τους σε μια ή και δύο κατώτερες ασφαλιστικές κατηγορίες από αυτήν στην οποία υπάγονται.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ ανέφερε ότι «το δικαίωμα αυτό θα έπρεπε να παρέχεται σε όλους και όχι μόνο, εφόσον δεν υφίστανται ληξιπρόθεσμες οφειλές ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση και καταβάλλονται οι δόσεις κανονικά και με συνέπεια».


Μάλιστα, πρόσθεσε, ότι «το σημαντικότερο σε αυτήν τη νομοθετική εξέλιξη δεν είναι τόσο το ύψος της μείωσης, που είναι μικρό, αλλά αυτό καθαυτό το γεγονός ότι εισάγεται επιτέλους ο θεσμός της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών για τους συνεπείς εργοδότες».


Με το ίδιο νομοσχέδιο, όπως υπενθυμίζει ο κ. Κορκίδης, τίθεται σε εφαρμογή ένα άλλο πάγιο αίτημα της ΕΣΕΕ, η μείωση των εργοδοτικών εισφορών για όλους τους συνεπείς εργοδότες. Η μείωση θα είναι ύψους 5% και θα ισχύσει για τους εργοδότες που καταβάλλουν τη μισθοδοσία, τις εισφορές και τον φόρο μισθωτών υπηρεσιών ταυτόχρονα μέσω τραπεζών.


Τέλος, ο κ. Κορκίδης σημειώνει ότι "στην περίπτωση των μισθών όμως, δεν θα πρέπει, να επιτρέπεται η αυθαίρετη παρακράτηση από τις τράπεζες για ρύθμιση οφειλών και δόσεων δανείων".