Η Ευρώπη θα βοηθήσει την Ελλάδα εάν συνεχίσει να έχει υψηλά δημοσιονομικά ελλείμματα δήλωσε  ο πρώην υπουργός Οικονομίας της Αργεντινής, Domingo Cavallo, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Σύμφωνα με τον  Domingo Cavallo, η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που πραγματοποιήθηκε αυτόν τον μήνα, ανακουφίζει τη χώρα τόσο ώστε να μπορέσει να ανατρέψει την οικονομική της κατάσταση.

Κατά τον κ. Cavallo, οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι μπορεί να μειώσουν το κόστος των δανείων της ΕΕ προς την Ελλάδα εάν χρειαστεί και θα βοηθήσουν ώστε η χώρα να παραμείνει στο ευρώ.

«Εάν είχα τέτοια ομόλογα, θα τα κράταγα και δεν θα τα πουλούσα με τέτοιο discount», δήλωσε, σημειώνοντας πως οι σημερινές τιμές έχουν «λάθος κατεύθυνση».

Όπως υποστηρίζει, για την Ευρώπη, το κόστος εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη «είναι πολύ υψηλότερο» από αυτό της διατήρησής της στη ζώνη του ευρώ και της «σταδιακής εφαρμογής των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων».

«Η Ελλάδα χρωστάει στην Ευρώπη πολλά λεφτά. Αν η Ελλάδα συνεχίσει να έχει υψηλά δημοσιονομικά ελλείμματα για κάποιο διάστημα, η Ευρώπη θα βοηθήσει» τόνισε.