Πτωτικά αναθεωρεί τις εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία η Barclays, σε ανάλυσή της τον Μάρτιο για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Η Barclays αναμένει ύφεση 9% για την περίοδο 2012-2013, ενώ για την Ελλάδα και την Πορτογαλία αναμένει μακρά ύφεση «που εγείρει ερωτήματα για τις πολιτικές και κοινωνικές απαντήσεις».


Επιπλέον, υπογραμμίζει πως κάποιοι μπορεί να θεωρήσουν ότι με την πρόσφατη αναδιάρθρωση του χρέους, η Ελλάδα έχει ήδη προκαλέσει τη ζημιά που θα μπορούσε στην αγορά. «Ωστόσο, η επίτευξη βιωσιμότητας του χρέους θα είναι πρόκληση ακόμη και μετά την αναδιάρθρωση, όπως αποδεικνύεται από τις χαμηλές αποτιμήσεις των νέων ελληνικών ομολόγων}.


Ακόμη, η Barclays εκτιμά ότι μια σημαντική απόκλιση στο πρόγραμμα οικονομικών και δημοσιονομικών προσαρμογών μπορεί να εντείνει τις ανησυχίες για ακόμη πιο δυσοίωνα σενάρια, όπως για παράδειγμα μια πιθανή έξοδο από την ευρωζώνη.


«Σε αυτό το πλαίσιο, οι εκλογές του Απριλίου ίσως δημιουργήσουν νέες ανησυχίες για την Ελλάδα, εάν έλθουν στην εξουσία πολιτικά κόμματα των οποίων η υποστήριξη για το ισχύον πρόγραμμα είναι αμφίβολη ή εάν έχουν αποτέλεσμα μια κατακερματισμένη Βουλή με αμφίβολη την ικανότητά της να εφαρμόσει τις ισχύουσες δεσμεύσεις».

Εκτιμά δε ότι θα υπάρξει τελικά η ανάγκη για ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, με τη συμμετοχή και του επίσημου τομέα.Με πληροφορίες από capital.gr