Ραντεβού στις κάλπες, όπου θα κριθούν πλέον από τους πολίτες οι προγραμματικές προτάσεις των κομμάτων -κυρίως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ- δίνουν από την Συγγρού στην Ιπποκράτους, αποσαφηνίζοντας ότι δεν προτίθενται να επιστρέψουν στο τραπέζι του διαλόγου για το φορολογικό.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι δείχνει να είναι το θέμα των τεκμηρίων, για το οποίο δεν υπήρξε συζήτηση, ούτε καν προσυνεννόηση. Το ρήγμα ωστόσο είχε δημιουργηθεί αρκετό καιρό πριν καθώς ο πολυδιαφημισμένος διάλογος με το ΠΑΣΟΚ για το φορολογικό είχε ατονήσει προτού καν ξεκινήσει, με το Υπουργείο Οικονομικών να κινείται αυτονόμως, αδιαφορώντας για τις «γαλάζιες» προτάσεις.


Ο εκ των αναπληρωτών τομεαρχών Οικονομίας Γ. Βρούτσης, με δήλωσή του υποστηρίζει ότι «η επιμονή της ΝΔ κατάφερε να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε άτακτη υποχώρηση. Και να γλιτώσει τους πολίτες από έναν ακόμη φόρο». Υπενθυμίζει παράλληλα ότι «τις θέσεις μας τις έχουμε καταθέσει στον ελληνικό λαό. Τις καταθέσαμε επίσης σε όλες τις συναντήσεις. Το ΠΑΣΟΚ μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό. Και όπως αποδείχτηκε παραμένει πιστό στις επιλογές των φοροεπιδρομών».


Σημειώνεται ότι πρόσληψη των προσφάτως τακτοποιηθέντων ημιυπαιθρίων ως τεκμήριο διαβίωσης και το γεγονός ότι αποσύρθηκε από το αρμόδιο υπουργείο κατόπιν της πολιτικής πίεσης, συνιστά ακόμη μία απόδειξη για την ΝΔ ότι η πολιτική των φόρων είναι κυβερνητική επιλογή του ΠΑΣΟΚ και δεν υπαγορεύεται απαραιτήτως από την τρόικα.

Πάνος Ρασσιάς