Κινητήριος μοχλός για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας είναι πλέον καθαρά ο ιδιωτικός τομέας και ειδικά οι παραγωγικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις, τονίζει σε συνέντευξή του στο in.gr ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέγων Βορείου Ελλάδος κ. Δημήτρης Λακασάς, προσθέτοντας ότι σε αυτόν τον τομέα πρέπει να στραφεί το μεγαλύτερο μέρος των διαθέσιμων κοινοτικών κονδυλίων και του πακέτου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ο κ. Λακασάς προτείνει ακόμα την καθιέρωση ενός ενιαίου φορολογικού συντελεστή 15% για τα αδιανέμητα και διανεμηνένα κέρδη των επιχειρήσεων, όπως και για τον ΦΠΑ, ενώ ζητεί τη δημιουργία ενός ευέλικτου μηχανισμού για την επιστροφή του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις.


Ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ αναφέρεται επίσης στις εντυπωσιακές επιδόσεις που σημείωσαν οι ελληνικές εξαγωγές το 2011, τους κλάδους με τις ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης, καθώς και τις ευκαιρίες που υπάρχουν τόσο στο μέτωπο της απασχόλησης, σε μία περίοδο που η ανεργία έχει ξεπεράσει το 20%, καθώς και στην επιχειρηματικότητα, δεδομένου του ότι, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «ήρθε η στιγμή η Ελλάδα να σταματήσει να γεννά υπαλλήλους και να ξεκινήσει να αναπτύσσει μια νέα γενιά επιχειρηματιών».


Πηγή: in.gr