Ως η κορυφαία τράπεζα της Ευρώπης αναδείχθηκε η Deutsche Bank αφήνοντας πίσω της τη γαλλική BNP Paribas.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του  Bloomberg, η αξία των περιουσιακών στοιχείων της γερμανικής τράπεζας αυξήθηκε κατά 14% στα 2,16 τρισ. ευρώ το 2011, καθιστώντας την εκ νέου ως τη μεγαλύτερη εισηγμένη τράπεζα της Ευρώπης μετά από πέντε χρόνια.

Ο διευθύνων σύμβουλος Josef Ackermann, ο οποίος θα αποχωρήσει το Μάιο, αφήνει πίσω του έναν ισολογισμό  περίπου 40% μεγαλύτερο από ό,τι το 2006 και αντίστοιχο με το 80% της γερμανικής οικονομίας.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα η Deutsche Bank είναι η δεύτερη περισσότερο μοχλευμένη τράπεζα και η τρίτη λιγότερο κεφαλαιοποιημένη μεταξύ των 10 μεγαλύτερων τραπεζών, παρά το γεγονός ότι ο Ackermann αύξησε τα αποθεματικά και περιόρισε την εξάρτηση από δάνεια.


«Η Deutsche Bank ήταν αντίθετη στο να μειώσει τον ισολογισμό της» δήλωσε ο Lutz Roehmeyer αναλυτής της Landesbank Berling Investment, η οποία έχει περίπου 15 δισ. δολάρια υπό διαχείριση.

«Και είναι κατανοητό. Όσο μεγαλύτερη είναι η μόχλευσή σου, τόσο υψηλότερες είναι οι αποδόσεις, όταν οι καιροί είναι καλοί. Θέλουν να περικόψουν όσο το δυνατό λιγότερα, για να συνεχίσουν να κάνουν όσο το δυνατό περισσότερες “δουλειές”» είπε.

Πηγή: Bloomberg