Οι πρόοδοι που έχει καταγράψει η παγκόσμια οικονομία, είναι πολύ εύθραυστες  δήλωσε σήμερα ο Ναογιούκι  Σινοχάρα, αναπληρωτής διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), προειδοποιώντας για μια «νέα κλιμάκωση της κρίσης στη ζώνη του ευρώ».
Σύμφωνα με τον κ. Σινοχάρα «Οι πρόσφατες πρόοδοι εξακολουθούν να είναι πολύ εύθραυστες (...). Οι κίνδυνοι εξακολουθούν να είναι πολύ σημαντικοί», δήλωσε. «Η πιο άμεση ανησυχία είναι μια νέα κλιμάκωση της κρίσης της ευρωζώνης».


Σε πολλές χώρες του κόσμου, το δημόσιο χρέος εξακολουθεί να είναι σε επίπεδα ρεκόρ, περιορίζοντας τη δυνατότητα παροχής οικονομικών κινήτρων, και η ανεργία είναι επίσης σημαντική, υπογράμμισε ακόμη ο Σινοχάρα.


«Είμαστε σε ένα πολύ στενό δρόμο προς την ανάκαμψη της οικονομίας και ο κίνδυνος του εκτροχιασμού είναι πολύ υψηλός», τόνισε.


Αναφερόμενος στη χώρα μας  ο αξιωματούχος του ΔΝΤ χαιρέτισε το τελευταίο σχέδιο στήριξης της Ελλάδας από την ΕΕ. Όμως «δεν υπάρχει χώρος για αυταρέσκεια. Πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα για να τονωθεί η ανάπτυξη», πρόσθεσε.