Συνομιλίες με επενδυτές του Κατάρ έχουν τις τελευταίες ημέρες υψηλόβαθμα στελέχη της Eurobank, σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί ο ιδιωτικόεπενδυτικός χαρακτήρας της τράπεζας και ο στόχος της διαρκούς κερδοφορίας. 


Όπως έγινε γνωστό στο moneypost.gr, μπορεί το Κατάρ να συνομιλεί σε στρατηγικό επίπεδο αποκλειστικά με την Alpha Bank, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως δεν ψάχνουν και για συμμετοχή και σε άλλες ελληνικές τράπεζες.

Η εμπλοκή του επενδυτικού fund του Κατάρ στην Alpha αναμένεται να φτάσει στο 5% του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ πληροφορίες θέλουν να καλύπτει το 50% της ΑΜΚ της ελληνικής τράπεζας. 
 

Η υπόθεση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μετά την επισημοποίηση του ναυάγιου στο deal Eurobank - Alpha, το οποίο συντηρήθηκε για αρκετούς μήνες ως προοπτική, αλλά μετά το PSI  διεφάνη ότι δεν είχε μέλλον. 
 

Πάντως, σε ό,τι αφορά τους ξένους επενδυτές στις ελληνικές τράπεζες, έντονο διερευνητικό ενδιαφέρον για συμμετοχή στις επικείμενες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου έχει επιδείξει και ο Ρώσος μεγιστάνας Dmitry Rybolovlev, κάτοχος του 9,7% των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου. 
 

Ο Ρώσος επενδυτής, σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί να μη συμμετείχε στην τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Κύπρου, ωστόσο φαίνεται ότι επιθυμεί την εμπλοκή του στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο.