«Αποσπασματικές και φωτογραφικές» χαρακτηρίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι πέντε εργοληπτικές οργανώσεις της χώρας, τις προωθούμενες ρυθμίσεις για την παραγωγή δημοσίων έργων. Οι εργολήπτες ζητούν την απόσυρση των ρυθμίσεων πλην αυτών που αφορούν στις απαλλοτριώσεις.
Σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε σήμερα στα γραφεία της ΠΕΣΕΔΕ η Συντονιστική Επιτροπή των εργοληπτικών οργανώσεων της χώρας (ΠΕΔΜΕΔΕ, ΠΕΔΜΗΕΔΕ, ΠΕΣΕΔΕ, ΣΑΤΕ, ΣΤΕΑΤ), αποφασίστηκε να σταλεί κοινή επιστολή προς στον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Μάκη Βορίδη, τον υφυπουργό κ. Ι. Μαγκριώτη, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Ι. Οικονομίδη, τα Πολιτικά Κόμματα και τους Βουλευτές, την Πρόεδρο κυρία Βάσω Παπανδρέου και τα Μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, με την οποία ζητείται να αποσυρθούν όλες οι προωθούμενες ρυθμίσεις για την παραγωγή των δημοσίων έργων της χώρας, πλην αυτών που αφορούν στις απαλλοτριώσεις.Μάλιστα στην επιστολή τους αναφέρουν  ότι  οι εν λόγω ρυθμίσεις περισσότερα προβλήματα θα δημιουργήσουν παρά θα διευκολύνουν την ομαλή παραγωγή των δημοσίων έργων.

«Οι ρυθμίσεις αυτές θα έπρεπε να αποτελέσουν αντικείμενο διαλόγου και επεξεργασίας από τη νέα Κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές, καθώς κανένας σοβαρός λόγος δεν συντρέχει για την επείγουσα αναγκαιότητα της εσπευσμένης ψήφισης όλων αυτών των ρυθμίσεων τη δεδομένη στιγμή, με διαδικασίες που ευτελίζουν το Ελληνικό Κοινοβούλιο & τους βουλευτές» αναφέρεται.

«Ο κατασκευαστικός κλάδος, έχει ανάγκη από σταθερό και διαφανές πλαίσιο, και όχι να δέχεται αιφνιδιασμούς και αναίτια αναστάτωση» καταλήγει η ανακοίνωση.