Η Federal Reserve έχει πιθανότατα κάνει αρκετά προς το παρόν για να προστατέψει την αμερικανική οικονομία από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους δήλωσε σήμερα ο Γουίλιαμ Ντάντλεϊ, πρόεδρος της Federal Reserve Bank of New York, μιλώντας σε επιτροπή του Κογκρέσου. 


Αν και η Fed συνεχίζει να «αξιολογεί ενεργά και με μεγάλη προσοχή» τις εξελίξεις στην Ευρώπη, «δεν περιμένω και νέες παρεμβάσεις της Federal Reserve για να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος μετάδοσης των προβλημάτων από την Ευρώπη στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο Ντάντλεϊ. «Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση».


Ο Ντάντλεϊ έκανε τις παραπάνω δηλώσεις μιλώντας στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων.


Για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας ο κεντρικός τραπεζίτης έκανε λόγο για «μέτρια ανάπτυξη», ενώ προειδοποίησε ότι αν και οι αναταράξεις στις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές αγορές έχουν υποχωρήσει το τελευταίο διάστημα «οι καθοδικοί κίνδυνοι στο οικονομικό outlook διατηρούνται».


Πρόσθεσε εξάλλου ότι οι τελευταίες ενέργειες των ευρωπαϊκών αρχών άμβλυναν τις πιέσεις στις αγορές, ενώ χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Με πληροφορίες από Dow Jones Newswires / capital.gr