Κινγκ: Η ανάπτυξη στη Βρετανία θα αργήσει να επανέλθει

Κινγκ: Η ανάπτυξη στη Βρετανία θα αργήσει να επανέλθει

Τα σημερινά επιτόκια των εμπορικών τραπεζών είναι πολύ υψηλότερα από εκείνα που ίσχυαν στη διάρκεια της διεθνούς οικονομικής κρίσης, καθώς οι εμπορικές τράπεζες βρίσκονται ακόμη σε διαδικασία απομόχλευσης, δήλωσε σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Μέρβιν Κινγκ.

«Δεν βλέπω κάποιον οικονομικό λόγο μακροπρόθεσμα να μην επανέλθουμε στα αναπτυξιακού χαρακτήρα [χαμηλά] επιτόκια», υπογράμμισε, καταθέτοντας στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής των Κοινοτήτων.


Και συμπλήρωσε: «Όταν θα έχουμε ξεπεράσει οριστικά αυτήν την κρίση, θα είναι δυνατόν να γίνει επαναφορά στην προ κρίσης αναπτυξιακή περίοδο, όμως γι' αυτό θα χρειαστεί να παρέλθει χρόνος».

 
Ο Κινγκ εστίασε στο ότι οι διοικήσεις των εμπορικών τραπεζών έχουν ακόμα αρκετά να φροντίσουν, ώστε να κλείσουν τα ταμειακά ελλείμματα, που οφείλονται στην οικονομική κρίση του 2008.


Ο ίδιος παρατήρησε ότι σήμερα τα επιτόκια των βρετανικών τραπεζών διαμορφώνονται ανοδικότερα, σε σύγκριση με 60 μέρες νωρίτερα, «εξαιτίας της αβεβαιότητας στην ευρωζώνη».

 

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο