Σήμερα αναμένεται να συζητηθεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση υπαγωγής της Puma Hellas στο άρθρο 99. Η εταιρεία υπέβαλλε τον περασμένο Δεκέμβριο την αίτηση υπαγωγής της στο 99 επικαλούμενη σοβαρή οικονομική ζημιά από υπεξαίρεση που αποκαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 2010.

Σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει τότε, η εταιρεία σημείωνε ότι η επιδείνωση των οικονομικών της «οφείλεται σε ποινικά κολάσιμες πράξεις υπεξαίρεσης, πλαστογραφίας και απιστίας, που προκύπτει ότι διαπράχθηκαν από μετόχους της μειοψηφίας και από τρία πρώην μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου».

Όπως λέει, οι παράνομες αυτές ενέργειες που αποκαλύφθηκαν τον Οκτώβριο 2010 «προκάλεσαν σημαντικό πρόβλημα ρευστότητας, κλόνισαν το ταμειακό διαθέσιμο της εταιρείας και  στις υποχρεώσεις της προς τους εργαζομένους, Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, προκάλεσαν τεράστια περιουσιακή βλάβη».

Μάλιστα η εταιρεία έχει υποβάλλει μήνυση κατά των φερομένων ως υπευθύνων, δηλαδή τους αδελφούς Γλου που συμμετείχαν με ποσοστό 30% στην εταιρεία και κατηγορήθηκαν από τους Γερμανούς εταίρους τους για ατασθαλίες που προκάλεσαν έλλειμμα 15 εκατ. ευρώ.

Οι Έλληνες επιχειρηματίες είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες, ενώ άφηναν υπόνοιες για τα κίνητρα της καταγγελίας. Η συνεργασία τους με την Puma είχε λήξει τρεις μήνες αργότερα.