Σε εντατικούς ελέγχους για την πάταξη του παραεμπορίου προέβη την τελευταία εβδομάδα η Διεύθυνση Ελέγχων Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς του υπουργείου Ανάπτυξης.
Όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου την τελευταία εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν 19 επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να γίνουν κατασχέσεις προϊόντων στους δήμους Αθηναίων, Αμαρουσίου, Αγ. Δημητρίου και Ηρακλείου Αττικής.


Αναλυτικότερα, η Υπηρεσία Εποπτείας Αγοράς, κατά τη διάρκεια των τελευταίων εκατό ημερών, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία πολλών Δήμων της Αττικής διενήργησε 49 επιχειρήσεις ελέγχων σε εστίες παραεμπορίου και προχώρησε σε 40 επιτόπιες καταστροφές εκατοντάδων προϊόντων παράνομης διακίνησης, απομίμησης και αμφιβόλου ποιότητος.


Στη συνάντηση με τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Ελέγχων Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς η υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου ενημερώθηκε αναλυτικά από τους ελεγκτές για την πορεία των ελέγχων. Επισημάνθηκε ότι πρέπει να συνεχιστεί αμείωτη η δράση των μικτών κλιμακίων με υπαλλήλους της Διεύθυνσης Εμπορίου, του Σ.Δ.Ο.Ε. και της Δημοτικής Αστυνομίας, έγινε αναφορά από τους ελεγκτές στα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στην εκτέλεση του έργου τους ενώ η υπουργός ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο περαιτέρω στελέχωσης της υπηρεσίας με υπαλλήλους από άλλες θέσεις του δημοσίου μέσω μετατάξεων και σε περίπτωση που οι υπάλληλοι εντοπίζουν οποιαδήποτε δυσλειτουργία δόθηκε εντολή να γίνεται έγγραφη αναφορά απευθείας στο δήμαρχο της περιοχής στην οποία διαπιστώθηκε το πρόβλημα.


Η υπουργός σημείωσε τη σημασία της ύπαρξης καθημερινών ελέγχων για την πάταξη του παραεμπορίου, ζήτησε να εκμεταλλεύονται οι υπάλληλοι στο έπακρο το στοιχείο του αιφνιδιασμού στους ελέγχους τους ώστε να γίνεται επιτόπια καταστροφή των εμπορευμάτων και υπογράμμισε ότι υπάρχει πλέον σύγχρονο νομικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου μετά τις πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Ανάπτυξης.