Από το κακό στο χειρότερο τα «νέα» για τις εταιρείες του ομίλου Δαυίδ, τους εργαζόμενους και την ελληνική οικονομία, επιβεβαιώνουν το δημοσίευμα του moneypost, την περασμένη εβδομάδα που διερωτάτο «Τι συμβαίνει στον οίκο των Δαυίδ». Μετά το λουκέτο στις μονάδες παραγωγής της Coca Cola 3E σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα σειρά είχε χθες η απόφαση τηςFrigoglass να προτείνει στους εργαζόμενους της μονάδας της στην Πάτρα την εκ περιτροπής απασχόληση.
Και επειδή το κακό πάντα τριτώνει η Nutriart (πρώην Κατσέλης) αντιμετωπίζει εκ νέου τον κίνδυνο να σταματήσει η παραγωγική διαδικασία λόγω έλλειψης πρώτων υλών.

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοί της παραμένουν απλήρωτοι (την Τρίτη πραγματοποίησαν νέα 24ωρη απεργία) και απ’ ότι φαίνεται ούτε την Ανάσταση θα δουν το φως το αληθινό. Φως στο τούνελ που με δυσκολία πλέον διακρίνει και η ίδια η εταιρεία τα αποθέματα της οποίας, σύμφωνα με πληροφορίες αρκούν για να παραχθούν προϊόντα βαριά βαριά μέχρι το τέλος Απριλίου. Απόρροια φυσικά η έλλειψη ρευστότητας, πρόβλημα το αντιμετωπίζει εδώ και αρκετούς μήνες η εταιρεία και το οποίο δεν έχει λύση αντιθέτως όπως υποστηρίζουν άνθρωποι κοντά σε αυτή έχει οξυνθεί!


Προβλήματα όμως αντιμετωπίζει και η Frigoglass. Αποτέλεσμα η εταιρεία να έχει προτείνει στους 70 εργαζόμενους της μονάδας στην Πάτρα να πάνε σε εκ περιτροπής εργασίας μέχρι το τέλος του έτους.  Πρόταση η οποία μεταφράζεται σε μείωση ημερών απασχόλησης (3 εβδομαδιαίως), μικρότερο μισθό και φυσικά κομμένα δώρα και επιδόματα. Το πλάνο προβλέπει διαβούλευση με τους εργαζόμενους την Παρασκευή και έναρξη ισχύος της συγκεκριμένης απόφασης από Δευτέρα (όπως οι δίαιτες). Από την πλευρά της εταιρείας υποστηρίζουν ότι η απόφαση αυτή ελήφθη προκειμένου να μην πραγματοποιηθούν απολύσεις και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. Ωστόσο οι εργαζόμενοι φοβούνται ότι η κίνηση αυτή είναι προάγγελος για χειρότερες εξελίξεις.


Η ειδησεογραφία της χθεσινής ημέρας ξεκίνησε πάντως από την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Coca Cola 3E για την απόσχιση του κλάδου παραγωγής και εμπορίας και την εισφορά του σε θυγατρική εταιρεία του ομίλου. Της συγκεκριμένης απόφασης είχε προηγηθεί η απόφαση της εταιρείας για το κλείσιμο των μονάδων παραγωγής σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.Γιώργος Παλαιολόγος

Σχετικά Θέματα:

Τι συμβαίνει στον οίκο των Δαυίδ;