«Βρισκόμαστε σε ύφεση και η τάση αυτή, αν πρέπει να βασιστούμε στις μέχρι τώρα προβλέψεις, θα διαρκέσει όλο τον χρόνο», σημείωσε ο ιταλός υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, Κοράντο Πάσερα, ενώπιον της Βουλής της Ρώμης.

«Η κατάσταση της μη ανάπτυξης διαρκεί εδώ και καιρό και ο στόχος μας είναι να την αντιστρέψουμε, καθώς όχι μόνο δεν φέρνει νέες θέσεις εργασίας, αλλά κινδυνεύει να δημιουργήσει κι άλλα προβλήματα», πρόσθεσε ο Πάσερα, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Μάριο Μόντι.


«Στη φάση αυτή συνέπεσαν η μείωση της ρευστότητας, οι νέοι κανονισμοί που αφαίρεσαν κεφάλαια από τις τράπεζες και γενικότερες δυσκολίες. Προέκυψε μια εντονότατη συρρίκνωση του δανεισμού. Γι' αυτό πρέπει να δράσουμε άμεσα».


Σήμερα το πρωί στο μεταξύ ο ΟΟΣΑ ανακοίνωσε ότι το ΑΕΠ της Ιταλίας το πρώτο τρίμηνο του 2012 πρόκειται να σημειώσει πτώση της τάξης του 1,6%.


«Πρέπει να επιταχύνουμε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχουμε προγραμματίσει» υπογράμμισε ο Ιταλός υπουργός ανάπτυξης, με ευθεία αναφορά σε εκείνες που αφορούν τον νέο νόμο για την εργασία, ο οποίος προβλέπει πιο εύκολες απολύσεις αλλά και χαμηλότερες εισφορές για τους εργοδότες που προτιμούν τις συμβάσεις αορίστου χρόνου.