Σχεδόν 3 δισ. ευρώ μπορεί να ρίξει στο ΑΕΠ της χώρας το διαδίκτυο, σύμφωνα με ημερίδα που διεξήχθη την Πέμπτη (29/3) στο Μέγαρο Μουσικής.

Σύμφωνα με την ημερίδα, που διοργανώθηκε από την Boston Consulting με την υποστήριξη της Google, το Ίντερνετ το 2010 έφερε έσοδα στην ελληνική οικονομία περίπου 2,7 εκατ. ευρώ .

Τα αποτελέσματα της σχετικής έρευνας όμως απέδειξαν ότι ακόμα το διαδίκτυο βρίσκεται σε εμβρυακή μορφή τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις διαδικτυακές αγορές και παραγωγές προϊόντων, καθώς ακόμα και στον τομέα του e-commerce, οι εισαγωγές είναι πολύ μεγαλύτερες των εξαγωγών.

Για την ακρίβεια, για κάθε 2,6 ευρώ που εισάγουμε, εξάγουμε μόλις ένα ευρώ. Σε πραγματικούς αριθμούς, οι εισαγωγές σε υπηρεσίες και αγαθά ανέρχονται σε 1,8 δισ. ευρώ, ενώ οι εξαγωγές μόλις σε 0.7 δισ. ευρώ.

Βασικός λόγος η ελάχιστη εμπιστοσύνη που δείχνουν στα e-shops της Ελλάδας οι έλληνες διαδικτυακοί καταναλωτές. Παράλληλα, η έρευνα δείχνει πως ακόμα το ελληνικό κοινό προτιμά να αγοράζει προϊόντα από τα φυσικά καταστήματα.

Πάντως, μέχρι το 2015, η συνεισφορά του διαδικτύου στην ελληνική οικονομία αναμένεται να αυξηθεί καθώς θα φτάσει στα 3,6 δισ. ευρώ σύμφωνα με τις προβλέψεις.Με πληροφορίες από το capital.gr