Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα κυμάνθηκαν οι πωλήσεις του ομίλου Folli Follie Group το 2011 ξεπερνώντας για πρώτη χρονιά το 1 δισ. ευρώ.
Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 1,021 δισ. ευρώ αυξημένος κατά 3,2%, ενώ τα κέρδη EBITDA ανήλθαν στα 198,8 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 2,8%. Επίσης, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους του ομίλου ανήλθαν στα 91,3 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 7,3%.

Σε κλαδικό επίπεδο, οι πωλήσεις του κλάδου των κοσμημάτων-ρολογιών-αξεσουάρ αυξήθηκαν 3,6% και ανήλθαν σε 493,4 εκατ. ευρώ, οι πωλήσεις του κλάδου του λιανικού ταξιδιωτικού εμπορίου αυξήθηκαν εντυπωσιακά κατά 15,1% και ανήλθαν σε 291 εκατ. ευρώ και οι πωλήσεις των πολυκαταστημάτων μειώθηκαν 7,8% και κατήλθαν σε 125,8 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, οι πωλήσεις του κλάδου χονδρικής/λιανικής ενδυμάτων και υποδημάτων μειώθηκαν 9,4% και κατήλθαν σε 106,2 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις για τους λοιπούς τομείς μειώθηκαν κατά 27,1% και κατήλθαν σε 5,1 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά μεγέθη του ομίλου ο κ. Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, Διευθύνων Σύμβουλος του F.F. Group σημείωσε: «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι γιατί οι πωλήσεις του Ομίλου μας ανήλθαν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, παρά το εντόνως αρνητικό οικονομικό περιβάλλον στο οποίο λειτουργούμε, με την εγχώρια αγορά να βιώνει την τέταρτη συνεχή χρονιά σοβαρής ύφεσης αλλά και τη διεθνή αγορά να παρουσιάζει σημάδια κάμψης του ρυθμού ανάπτυξης.

Όλες οι δραστηριότητες του Ομίλου μας αντιμετωπίστηκαν με μεγάλη επαγρύπνηση και ευελιξία. Στον κλάδο του κοσμήματος και της μόδας, παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην Ιαπωνία, είχαμε ραγδαία ανάπτυξη στο δίκτυο και στις πωλήσεις στην αναπτυσσόμενη αγορά της Κίνας.

Η δραστηριότητα του λιανικού ταξιδιωτικού εμπορίου ξεπέρασε ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις μας, παρέχοντας της ιστορικά καλύτερες επιδόσεις του. Το 2011 όμως εκτός από θετικές επιδόσεις σε επίπεδο αριθμών αποτέλεσε και ένα νέο ξεκίνημα για τον Όμιλο μας. Η συνένωση των τριών Εταιρειών, έφερε στον Όμιλο ανθρώπους με σημαντικές γνώσεις και ικανότητες οι οποίοι μπορούν να συνεισφέρουν καθοριστικά στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τον Όμιλο στο ευμετάβλητο οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον.

Η καλή πορεία και οι ευοίωνες προοπτικές του Ομίλου μας επιβεβαιώθηκαν άλλωστε από την είσοδο αρχικά του Ομίλου FOSUN INTERNATIONAL στο μετοχικό μας κεφάλαιο στα μέσα του έτους και συνεχίσθηκε με περαιτέρω αύξηση του ποσοστού αυτού.»