Έκκληση στην ολλανδική κυβέρνηση να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στα μέτρα για το έλλειμμα απηύθυνε την Πέμπτη ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ολλανδίας, Κλάας Νοτ, προειδοποιώντας ότι το χρέος θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια.
Όπως μεταδίδει η Wall Street Journal, η κυβέρνηση συνεργασίας της Ολλανδίας βρίσκεται εδώ και τέσσερεις εβδομάδες σε διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση του προϋπολογισμού. 


Οι συζητήσεις συνέχισαν την Πέμπτη, μια μέρα αφότου διακόπηκαν εξαιτίας σημαντικών διαφορών για το εύρος και το είδος των μέτρων που θα εφαρμοστούν για τον περιορισμό του ελλείμματος. 


«Δεν είναι καμιά δύσκολη πρόβλεψη. Αν η αβεβαιότητα αυξηθεί, αυτό θα έχει ένα αντίκτυπο στην φερεγγυότητα της Ολλανδίας», σημείωσε ο κ. Νοτ. 


H αντιπολίτευση έχει ζητήσει τη διενέργεια εκλογών αν οι συζητήσεις μεταξύ του κεντροδεξιού κόμματος του πρωθυπουργού Mark Rutte και του ακροδεξιού κόμματος του Geert Wilders. 


Tα ολλανδικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο κ. Wilders απείλησε να αποχωρήσει από τις συζητήσεις, αντιδρώντας στις προτεινόμενες περικοπές στην κοινωνική ασφάλεια και τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας. 


Ο κ. Νοτ σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει το περιθώριο να αναβάλει την μείωση του ελλείμματος.Με πληροφορίες από euro2day.gr