Συνέχιση της ύφεσης αλλά και περαιτέρω αύξηση της ανεργίας μέχρι τα μέσα του 2013 «βλέπει» ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Αλ. Τσίπρα και του Γ. Καρατζαφέρη στη Βουλή ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι ήδη έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος προσθέτοντας όμως ότι η ύφεση θα συνεχιστεί τόσο στο τρέχον έτος όσο στις αρχές του επόμενου.

«Η οικονομία θα παραμείνει αδύναμη στο μεγαλύτερο μέρος του 2013 και πιθανόν να αυξηθεί περαιτέρω η ανεργία» δήλωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος ωστόσο πρόσθεσε ότι «με την ενίσχυση της εμπιστοσύνης και με συγκεκριμένες παρεμβάσεις θα δημιουργηθούν οι συνθήκες σταθερότητας και ανάκαμψης της οικονομίας».

Τόνισε δε ότι στα επόμενα 2 χρόνια απαιτείται -σύμφωνα με νέο οικονομικό πρόγραμμα- να μειωθούν οι κρατικές δαπάνες κατά 12 δισ. ευρώ.

Όπως είπε ο κ. Παπαδήμος, έχουν ξεκινήσει μελέτες υπό την εποπτεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για να συγκεντρωθεί η στατιστική βάση, να γίνει κατηγοριοποίηση των δαπανών και μετά από σχετική ανάλυση, θα γίνουν προτάσεις πριν από το τέλος θητείας αυτής της κυβέρνηση ώστε η επόμενη κυβέρνηση να πάρει τις σχετικές αποφάσεις.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός απαντώντας στην πρόταση επιβολής ειδικού φόρου κατανάλωσης, για την ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων  ανέφερε ότι η πρόταση αυτή μπορεί να εξεταστεί.