Ειδική μνεία στην Ελλάδα έκανε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, μιλώντας για τις αντιδράσεις στην επιβολή νέων φόρων και στις αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ιταλία

«Πρέπει και πάλι να υπενθυμίσω στους συμπατριώτες του ότι μπορεί να είναι λιγότερο εμφανές στα βλέμματά τους, αλλά θα ήταν πολύ σοβαρότερο για την μοίρα των οικογένειών τους, αν η Ιταλία είχε το ίδιο τέλος της Ελλάδας», σημείωσε από το Πεκίνο. Πρόσθεσε μάλιστα ότι είναι διατεθειμένος να αναλάβει «στο ποσοστό που του αναλογούν, τις ευθύνες του, διότι πρόκειται για αποφάσεις που ελήφθησαν από την παρούσα κυβέρνηση».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η Ιταλία, παίρνοντας παράδειγμα από την παθογενεία της ελληνικής οικονομίας, χρειάζεται άμεση φορολογική σταθεροποίηση και ανάπτυξη. «Η φορολογική σταθεροποίηση, στο άμεσο μέλλον, μπορεί και να αποδυναμώσει την ανάπτυξη. Μπορεί όμως και να αλλάξει τις προσδοκίες και να θέσει τις βάσεις για μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, κάτι που σημαίνει υψηλότερη κατανάλωση και επενδύσεις», εκτίμησε και επανέλαβε ότι η Ιταλία «δεν είναι η εστία της κρίσης» δήλωσε.