Με ιδιαίτερη επιτυχία ξεκίνησε στις 23 Μαρτίου το νέο επίσημο , ευρωπαϊκό παιχνίδι “Eurojackpot” για την ολλανδική λοταρία De Lotto από την INTRALOT Nederland BV, θυγατρική του Ομίλου INTRALOT στην Ολλανδία.

Έξι χώρες συμμετέχουν στο παιχνίδι αυτό, που ανέπτυξε τεχνολογικά η INTRALOT για λογαριασμό της De Lotto, η Ολλανδία, η Δανία, η Γερμανία, η Εσθονία, η Φιλανδία και η Σλοβενία. Η κλήρωση πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα, κάθε Παρασκευή βράδυ στο Ελσίνκι της Φιλανδίας και τα κουπόνια συμμετοχής διατίθενται στα πρακτορεία, αλλά και μέσω διαδικτύου στην ιστοσελίδα www.eurojackpot.nl. Τα κέρδη των παικτών ξεκινούν από τα 10 εκατ. ευρώ και μπορούν να ανέλθουν μέχρι τα 90 εκατ. ευρώ, ενώ το πόσο του τζακποτ μπορεί να μεταφέρεται στην επόμενη κλήρωση για 12 συνεχόμενες εβδομάδες. Εάν μετά την πάροδο αυτού του χρονικού διαστήματος δεν υπάρξει νικητής, τα κέρδη μοιράζονται στους νικητές της δεύτερης κατηγορίας στην κλήρωση της επόμενης εβδομάδας. Ο αριθμός των χωρών που συμμετέχουν, όπως και τα τζακποτ, είναι πιθανό να αυξηθούν στο μέλλον.  


Ο κ. Harrie Linders, Διευθύνων Σύμβουλος της De Lotto, δήλωσε: “Είμαστε υπερήφανοι που εισαγάγαμε στην Ολλανδία αυτό το νέο, συναρπαστικό παιχνίδι. Ο διεθνής χαρακτήρας του παιχνιδιού προσφέρει μεγάλα τζακποτ, επομένως και κέρδη, τα οποία προσελκύουν το ενδιαφέρον όλων των παικτών. Η ιστορία έχει δείξει ότι η ανάπτυξη της γκάμας των παιχνιδιών μας οδηγεί πάντοτε σε αύξηση της συνεισφοράς μας σε κοινωφελείς σκοπούς. Η προετοιμασία για την επιτυχημένη έναρξη του νέου αυτού παιχνιδιού πραγματοποιήθηκε με την άριστη συνεργασία του τεχνολογικού μας συνεργάτη, της INTRALOT.”


Ο κ. Μανώλης Λαμπράκης, Γενικός Διευθυντής της INTRALOT Nederland BV, σχολίασε: “Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που συμμετείχαμε ενεργά σε αυτή την τόσο σημαντική στιγμή για την ευρωπαϊκή αγορά τυχερών παιχνιδιών υποστηρίζοντας το συνεργάτη μας De Lotto στην υλοποίηση του “Eurojackpot” στην Ολλανδία. Οι παίκτες ανταποκρίθηκαν πολύ θετικά στην πρεμιέρα του νέου παιχνιδιού και είμαστε σίγουροι ότι γρήγορα θα γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια στην Ευρώπη. Η εμπιστοσύνη που μας έδειξε η De Lotto επιλέγοντας μας για τεχνολογικό συνεργάτη της έχει ήδη φέρει πολύ θετικά αποτελέσματα. Μαζί θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους παίκτες της Ολλανδίας μοναδικά, καινοτόμα και ελκυστικά παιχνίδια, τα οποία θα εμπλουτίσουν την ψυχαγωγική εμπειρία των παικτών.”


Η De Lotto είναι μία από τις κορυφαίες λοταρίες της Ολλανδίας. Η συνεργασία της INTRALOT με τη λοταρία ξεκίνησε το 2008 σε συνέχεια ενός πρωτοφανούς παγκόσμιου διπλού διαγωνισμού, ο οποίος προκηρύχθηκε από την De Lotto και την De Nederlandse Staatsloterij. Η INTRALOT ανέλαβε την παροχή, τη συντήρηση και την υποστήριξη, καθώς και τη διαχείριση του συστήματος και των δύο λοταριών.