Τα καθήκοντα του Οικονομικού Διευθυντή του Ομίλου της Coca-Cola, αναλαμβάνει από σήμερα, 2 Απριλίου 2012, ο κ. Μιχάλης Ήμελλος, ο οποίος διαδέχεται τον κ. Robert Murray, ο οποίος πρόσφατα ανακοίνωσε την πρόθεσή του να επιστρέψει στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola 3E, Δημήτρης Λόης, δήλωσε: «Εκ μέρους όλων των εργαζομένων του Ομίλου, θα ήθελα να ευχαριστήσω το Rob για τις ηγετικές του ικανότητες και την εξαιρετική αφοσίωσή του. Ως Οικονομικός Διευθυντής κατά τα 4 τελευταία χρόνια έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εφαρμογή των στρατηγικών μας πρωτοβουλιών. Ταυτόχρονα, έχω την ιδιαίτερη ευχαρίστηση να καλωσορίσω το Μιχάλη στη νέα του θέση. Τα επιτεύγματα του Μιχάλη, η επιχειρηματική του οξύνοια, οι ηγετικές του ικανότητες και η προσήλωση του σε αποτελέσματα αποτελούν μια ισχυρή βάση για τη συμβολή του στη επιτυχία της Coca-Cola 3Ε».


Ο κ. Ήμελλος ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην Coca-Cola 3Ε τον Ιούλιο του 2008 από τη θέση του Οικονομικού Περιφερειακού Διευθυντή. Η θέση αυτή τον κατέστησε υπεύθυνο για αρκετές από τις χώρες της Εταιρείας συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας, της Κύπρου, της Νιγηρίας, της Ρουμανίας, της Μολδαβίας, της Σερβίας, του Μαυροβουνίου και της Βουλγαρίας. Τον Ιούλιο του 2011 ανέλαβε τη θέση του Γενικού Διευθυντή των δραστηριοτήτων της Coca-Cola Τρία 3Ε στη Ρουμανία και τη Μολδαβία.


Ο κ. Ήμελλος ξεκίνησε την καριέρα του στην Ernst & Young. Προτού εργαστεί στην Coca-Cola 3Ε, ο κ. Ήμελλος κατείχε διάφορες διευθυντικές θέσεις στην Xerox για 11 χρόνια, μεταξύ των οποίων τη θέση του Office Europe Finance Director και του European Mergers & Acquisitions Director.


Ο κ. Ήμελλος είναι μέλος του Institute of Chartered Accountants in England and Wales. Επίσης είναι πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.