Λίγο μετά τη συμφωνία για τη δεύτερη δανειακή σύμβαση και για το PSI ο Πέτερ Μπόφινγκερ, το μέλος της επιτροπής «σοφών» της γερμανικής κυβέρνησης, προβλέπει νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους έως το καλοκαίρι, σε συνέντευξή του, στο τεύχος της αυστριακής μηνιαίας οικονομικής επιθεώρησης Gewinn. Στην οικονομική επιθεώρηση, που κυκλοφορεί μεθαύριο, ο κ. Μπόφινγκερ αναφέρει ότι με την πραγματοποιηθείσα διαγραφή χρέους, το ελληνικό δημόσιο χρέος μειώθηκε μόνον στο 157% του ΑΕΠ, από 162% του ΑΕΠ, προηγουμένως. Κατά την άποψή του, η Ελλάδα θα έπρεπε να μειώσει τώρα- και όχι το 2020- το δημόσιο χρέος στο 120% του ΑΕΠ.

Παράλληλα,  επιρρίπτει -για μια ακόμα φορά- ευθύνες για την οικονομική κρίση και στη Γερμανία, επισημαίνοντας πως επί δέκα χρόνια η χώρα του δεν κατανάλωνε, αλλά εξήγαγε επιμελώς τα πλεονάσματα, σε χώρες, οι οποίες, όπως ήταν φυσικό, συμπεριφέρονταν διαφορετικά.

Ο κ. Μπόφινγκερ απευθύνει έκκληση προς τους Ευρωπαίους πολιτικούς να κάνουν τα πάντα για να συνεχίσει να υπάρχει το ευρώ και να δημιουργηθεί και πάλι φιλοευρωπαϊκό κλίμα.

Παράλληλα ζήτησε την προώθηση της δημοσιονομικής ένωσης και την καθιέρωση ευρωομολόγων με κοινές εγγυήσεις, ώστε να μην είναι αναγκαία η συνεχής τροφοδότηση της Ευρώπης με χρήμα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Τέλος ανέφερε ότι τα ευρωομόλογα θα πρέπει να έχουν περιορισμένη χρονική διάρκεια, μέχρι 20 χρόνια, αλλά και περιορισμένα μεγέθη, ώστε να εξασφαλιστεί η πειθαρχία των υπερχρεωμένων χωρών.