Στον τομέα των επενδύσεων συναντά κανείς τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους στον κόσμο, με τον τομέα της τεχνολογίας να ανεβαίνει κατακόρυφα στις ΗΠΑ και τη Silicon Valley να αποδεικνύεται ιδιαίτερα «εύκρατη» κοιλάδα για επίδοξους μεγιστάνες, σύμφωνα με το Forbes 
Σε παγκόσμιο επίπεδο 143 δισεκατομμυριούχοι προέρχονται από τον τομέα των επενδύσεων, 123 από αυτόν της μόδας και των λιανικών πωλήσεων και 102 από το real estate. Από διάφορους κλάδους προέρχονται 97, ενώ από αυτόν της τεχνολογίας συνολικά 90. Ο τομέας των κατασκευών συγκεντρώνει 85 δισεκατομμυριούχους, της ενέργειας 78, των χρηματοοικονομικών 77, των τροφίμων και ποτών 69 και των ΜΜΕ 64. 


Στις ΗΠΑ ο τομέας των επενδύσεων καταλαμβάνει την πρωτιά με 100 δισεκατομμυριούχους και αυτών της τεχνολογίας να ακολουθεί με 51. Τα ΜΜΕ συμπεριλαμβάνουν 37 μεγιστάνες στη λίστα τους και οι κλάδοι τροφίμων-ποτών και υπηρεσιών από 31.
 


Η άνοδος του αριθμού των δισεκατομμυριούχων που προέρχονται από την τεχνολογία είναι εντυπωσιακός. Πριν από 10 χρόνια, στις ΗΠΑ, ο αριθμός τους καταλάβανε την τρίτη θέση. Από το 2002 έως σήμερα, ο αριθμός τους σχεδόν διπλασιάστηκε (από 26 στους 51).
  


Eπιμέλεια: Βαγγέλης Βιτζηλαίος