Με το βραβείο Corporate Superbrands Greece τιμήθηκε τo Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ, καθώς συγκέντρωσε την υψηλότερη συνολική βαθμολογία στην κατηγορία «Νοσηλευτικά Ιδρύματα-Διαγνωστικά Κέντρα». 
Ως Superbrand ορίζεται η εταιρική επωνυμία που έχει εδραιώσει κορυφαία φήμη στoν τομέα της και προσφέρει στους πελάτες σημαντικά, απτά ή αντιληπτά πλεονεκτήματα τα οποία οι πελάτες επιθυμούν και αναγνωρίζουν. 


Η ανάδειξη των Corporate Superbrands 2011-2012 από τις περίπου 2.000 υποψήφιες Εταιρικές Επωνυμίες, έγινε βάσει βαθμολογίας της Κριτικής Επιτροπής καθώς και μετά από δημοσκόπηση της εταιρείας ερευνών Focus Bari στο ευρύ καταναλωτικό κοινό και ανάμεσα σε εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας με βάση: 

• Την Αναγνωρισιμότητα Επωνυμίας & Δύναμη Φήμης 
• Την Ποιότητα 
• Την Αξιοπιστία και Μακροχρόνια Συνέπεια και 
• Tην Εταιρική Υπευθυνότητα (Αγορά, Εργασιακές Σχέσεις, Κοινωνία, Περιβάλλον) 


Η Εκδήλωση Απονομής Βραβείων Corporate Superbrands Greece 2011-2012 πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012, και τιμήθηκαν ως Corporate Superbrands οι 10 εταιρικές επωνυμίες που συγκέντρωσαν την υψηλότερη συνολική βαθμολογία στην κατηγορία τους. Το βραβείο εκ μέρους του ΜΗΤΕΡΑ, παρέλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΜΗΤΕΡΑ, κ.Ανδρέας Καρταπάνης.


Σχολιάζοντας τη βράβευση, η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΜΗΤΕΡΑ και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, κα Αρετή Σουβατζόγλου δήλωσε: 


«Η τιμητική αυτή διάκριση επιβεβαιώνει τη φήμη του ΜΗΤΕΡΑ, ως ένα από τα κορυφαία στον κλάδο και δικαιώνει τις προσδοκίες όλων όσων εργαζόμαστε σ’ αυτό. Το ΜΗΤΕΡΑ, συνεχίζει να διατηρεί αναλλοίωτες τις αξίες που το έχουν αναδείξει ως ποιοτικό νοσοκομείο με την υψηλού επιπέδου αξιοπιστία των παρεχόμενων υπηρεσιών, τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό των Κλινικών του και το έμπειρο και εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό του δυναμικό. Η βράβευση αυτή έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς διακρίσεων για το εργασιακό περιβάλλον, το ανθρώπινο δυναμικό των εταιρειών του Ομίλου μας και τα καινοτόμα προϊόντα προς όφελος των ανθρώπων που μας εμπιστεύονται την υγεία τους. Με την ευκαιρία αυτή θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους εργάζονται ή συνεργάζονται με το ΜΗΤΕΡΑ για τις προσπάθειές τους, οι οποίες είμαι βέβαιη ότι θα συνεχιστούν με την ίδια επιτυχία».